Videomarketing: nu belangrijker dan ooit!

Wil je nieuwe potentiële klanten genereren en ben je nog op zoek naar andere marketingmethoden? Dan is videomarketing iets voor jou! In een tijdperk waarin corona een belangrijke rol speelt, gebeurt alles online.

De opkomst van videomarketing 

Het mag gezegd worden dat dit een breed begrip is. Het kan elk type videoboodschap zijn die u gebruikt om uw doelgroep te bereiken. Je kunt denken aan verkopen zoals commercials of videoadvertenties, maar er zijn ook indirecte verkopen zoals videocontentmarketing. Videoadvertenties worden actief aan mensen getoond omdat deze zijn gekocht. Voor inhoudsvideo’s kiezen mensen ervoor om ze zelf te bekijken.

Video’s kunnen op verschillende manieren belangrijk zijn voor uw organisatie. Ze bieden een persoonlijk voordeel voor uw marketing en een kans om emoties over te brengen op klanten. Het zorgt ook voor meer aandacht en participatie. Video’s kunnen vaker worden gedeeld, waardoor je bereik groter wordt. Het zorgt ook voor meer overtuigingen, wat uiteindelijk zal leiden tot een verhoging van de conversieratio’s.

Past videomarketing bij jouw uiteindelijke doel?

Je kunt je product of dienst het beste afwegen om te bepalen of videomarketing voldoet aan de doelen die je wilt bereiken. Want uiteindelijk willen we meer voor- dan nadelen, toch?

Eenvoudig en snel


Ook het maken van korte video’s kan snel en eenvoudig. Je kunt hierbij denken aan Reels en Stories op Instagram of video’s op TikTok. Het verhaal is een clip van 15 seconden, waaruit je een foto of video kunt kiezen. Rollen zijn korte video’s met muziek, meestal 15 of 30 seconden lang. Meestal wordt een uitdaging of hack weergegeven en kunt u er verschillende muziek, effecten of objecten aan toevoegen. Hiermee kunt u grappige of serieuze video’s maken die u eenvoudig kunt maken, bewerken en delen. Een goed voorbeeld is de rol van Karwei.

Maar wat is het verschil tussen een boekrol en een verhaal? Het grootste verschil is dat Reels voornamelijk video is, de Reels-functie biedt videobewerkingstools en de bewerkingstools van Stories lijken meer op Photoshop of Canva.

Basis stappen

Na het beslissen of videomarketing voor jouw doel is geschikt, is het belangrijk om een paar basis stappen te volgen.

Het is belangrijk om alles eerst op een rijtje te zetten. Want wat wil je eigenlijk bereiken met je video? En de voornaamste vraag: wie wil je bereiken met je video? Hiervoor zijn er een paar basisvragen die handig zijn om mee te nemen in het opstellen van je plan:

· Wie ben jij?

· Wie wil je bereiken?

· Wat wil je bereiken?

· Wat vinden de mensen die je wilt bereiken belangrijk?

Na het beantwoorden van deze vragen heb je een mooie fundering voor je plan.

Daarna wil je gaan nadenken over de kanalen. Het is belangrijk om eerst na te gaan waar je doelgroep of klant actief is. Welke kanalen gebruiken zij het meeste? En welke kanalen sluiten aan bij je budget?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

×